Cogmed Werkgeheugentraining 

 

De Cogmed Werkgeheugentraining is een intensieve training die voor een belangrijk deel thuis via de computer kan worden gedaan. De training heeft als doel het verbeteren van het werkgeheugen en functies die daarmee te maken hebben, bijvoorbeeld de concentratie en de planningsvaardigheden. Aangezien bij veel stoornissen het werkgeheugen vaak minder goed functioneert, is deze training een goede aanzet om deze basisfunctie grotendeels te herstellen. Er zijn drie versies beschikbaar:

  • Cogmed QM: voor volwassenen;
  • Cogmed RM: voor kinderen/jongeren tussen 7-17 jaar;
  • Cogmed JM: voor kinderen van 3-7 jaar.

 

De training kan worden gedaan wanneer er sprake is van werkgeheugenproblemen. Vaak uit dit zich in concentratieproblemen, maar ook in bijvoorbeeld problemen met het rekenen of het begrijpend lezen. Wanneer wordt besloten om te starten met de Cogmed training dan wordt er vooraf een planning gemaakt. De training wordt 5 weken lang, 5 dagen per week, ongeveer 30-45 minuten per dag thuis achter de computer gedaan.

Op de achtergrond is een trainer van praktijk Rood aanwezig, die de resultaten in de gaten houdt. Daarnaast is er ééns per week contact tussen de trainer en uw kind.

 

Neem contact met ons op als u denkt dat uw kind moeilijkheden heeft met het werkgeheugen!