Jungle Memory Training

 

Wat is Jungle memory

Jungle Memory is een computerprogramma, waarbij het werkgeheugen intensief getraind wordt. Het kind moet 4 keer per 3 computertaken doen, waarbij het snel oproepen van informatie, het richten en vasthouden van aandacht en het doen van dubbeltaken geoefend wordt.

 

Wat is het werkgeheugen?

Het werkgeheugen is dat deel van ons geheugen, waarmee we snel informatie kunnen oproepen uit ons geheugen en kunnen toepassen bij vaardigheden. Het werkgeheugen speelt een grote rol bij het automatiseren van (nieuwe) vaardigheden, zoals het leren lezen en spellen. Bij het aanleren van een nieuwe vaardigheid, zoals bijvoorbeeld bij leren autorijden, moeten we goed nadenken, praten we onszelf hardop door de taak heen en gaat het nog niet automatisch. Na veel herhaling hoeven we niet meer bij het besturen van een auto na te denken bij het koppelen, praten we niet meer hardop, want is de vaardigheid geautomatiseerd.

 

Werkgeheugenproblemen

Kinderen bij wie het werkgeheugen minder goed is ontwikkeld, kunnen moeite hebben met het automatiseren van vaardigheden, zoals het leren van de kleuren, de dagen van de week, het zelfstandig aankleden, het leren benoemen van letters, het vlot leren lezen van woorden, het schrijven van letters en het leren van de tafels. Ook kunnen ze moeite hebben zich te concentreren.

 

Binnen de begeleiding bij Praktijk Rood van de aandacht en concentratie, kan Jungle Memory een goede aanvulling zijn in de therapie.  

 

Benieuwd of Jungle Memory iets voor uw kind? Neem gerust contact met ons op!