Psycholoog NIP                                           


Mijn naam is Tessa Strijp (1994) en nadat ik in 2014 mijn Bachelor Psychologie behaalde, heb ik in 2016 de master Klinische Neuropsychologie afgerond. De reden dat ik voor deze richting koos, is omdat ik energie haal uit het werken met mensen en bovendien het brein altijd al fascinerend heb gevonden: "If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn't" (Emerson M.). Mijn scriptie schreef ik over de cognitieve effecten van kickboksen bij kinderen. Hierbij kon ik mijn interesse in de hersenen, kinderen en sport mooi combineren. Naast mijn werk als psycholoog doe ik namelijk op nationaal niveau aan atletiek. Deze combinatie zorgt voor mij voor de juiste balans.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over de cognitieve functies in relatie tot gedrag. Bij Praktijk Rood maak ik de vertaalslag naar de praktijk en doe ik zowel diagnostisch onderzoek als behandelingen op het gebied van o.a. AD(H)D, ASS, angst, depressie, brun-out, trauma, hoogbegaafdheid en het werkgeheugen. Daarnaast bied ik twee verschillende werkgeheugentrainingen aan (officieel Jungle Memory Coach & Cogmed Coach) en ben ik gecertificeerd voor het geven van verschillende behandelprotocollen: Zelf plannen, Zelf oplossingen bedenken, Ik leer leren, Werken aan een negatief zelfbeeld en het programma SMART. 

 

In 2017 heb ik de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie afgerond (lid VGCt - cognitief gedragstherapeut i.o.). In deze behandeling worden het gedrag en de gedachten die de problemen in stand houden, besproken en behandeld. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cognitieve gedragstherapie effectief is bij veel psychische problemen. In de cognitieve gedragstherapie wordt gebruik gemaakt van een actieve manier van behandelen: je zult aan de slag gaat met (thuis)opdrachten en oefeningen, waarbij ik je zal begeleiden. Het doel, naast vermindering van de klachten, is om iemand uiteindelijk weer zelfredzaam en 'zijn eigen therapeut' te maken.