Joyce Schoenmaker, MSc 

 
 
 ''It is easier to build strong children than to repair broken men'' 
 (Frederick Douglass)

 
 
Bovenstaande uitspraak omvat waarom ik graag in dit vakgebied werk. Voor velen is de kindertijd een mooie, onbezorgde periode uit hun leven, maar niet vanzelfsprekend voor iedereen. Ondanks de kracht en weerbaarheid die kinderen zelf bezitten kunnen ze af en toe toch wat extra ondersteuning gebruiken. Vooral in de kinderjaren is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden omdat in deze periode de basis voor het latere volwassen leven gelegd wordt. 
 
Na afronding van mijn bachelor Psychologie in Groningen ben ik verhuisd naar het westen van het land waar ik in Leiden de master Schoolpsychologie gevolgd heb. Voor mijn masterscriptie heb ik mij verdiept in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). 
 
Mijn vrije tijd breng ik graag buiten door, waar je me misschien eens op m'n racefiets tegen kunt komen. Verder kan ik erg genieten van muziek en bezoek daarom ook graag concerten en festivals. 
 
Kun jij extra begeleiding gebruiken of heb je iemand nodig met wie je af en toe kan praten? Ik denk graag met je mee en zal goed naar je luisteren. Jij weet namelijk zelf het beste wat voor jou werkt. Maar soms heb je iemand anders nodig om je even op weg te helpen en dat is helemaal niet erg. Met zijn tweeën is het namelijk makkelijker dan alleen!