Drs Saskia Moonen

 

Kind & Jeugd Psycholoog NIP

 

 
Mijn naam is Saskia Moonen (1969) en ik ben eigenaar van Praktijk Rood. Het mooiste aan mijn beroep vind ik het onderzoeken en behandelen van kinderen en jongeren met ADD/ADHD, autisme, of burn-out. Het bieden van de juiste ondersteuning bij kinderen en jongeren met plannings- en concentratieproblemen en faalangst is mijn passie.
 
Als neuropsycholoog en ontwikkelingspsycholoog heb ik na mijn studie 'Klinische Ontwikkelingspsychologie' aan de Universiteit van Amsterdam de postdoctorale-registratie Kinder & Jeugd Psycholoog NIP behaald. Daarnaast ben ik opgeleid in het geven van Cognitieve Gedragstherapie, CogMed-trainingen, Neurofeedback, Oplossingsgerichte Therapie en Boeddhistische psychologie. Verder ben ik werkzaam geweest als schoolpsycholoog op verschillende scholen (waaronder speciaal onderwijs en een school voor kinderen met taal/leerstoornissen) en heb ik gewerkt bij meerdere GGZ-instellingen. 
 
Het doen van (neuro)psychologisch onderzoek naar ADD/ADHD, geheugenproblematiek, autisme (ASS), leerstoornissen en spraak-/taalstoornissen is onderdeel van mijn dagelijks werk. Ik help kinderen en jongeren om zich beter te concentreren, minder chaotisch te zijn, rustiger situaties te benaderen en beter te slapen. Specifieke behandelingen en trainingen geef ik aan kinderen en jongeren bij klachten als burnout/angst/paniek en faalangst.